meisje_tiener_serieus.jpg meisje_tiener_serieus.jpg

Nieuws

 


ASS activiteiten tot aan zomer 2023
Activiteitenuurtje voor jongeren met ASS Lijkt het je wat om samen met andere jongeren die te maken hebben met ASS leuke activiteiten te ondernemen? Kom dan een keertje langs.
Lees meer
Boeken
10 Boekentips voor kinderen met gescheiden ouders Voor kinderen is het vaak lastig om te praten over het onderwerp scheiden. Daarom deze 10 boekentips.
Lees meer
moitor .jpg
Vacature Voorzitter klachtencommissie medewerkers Als voorzitter van de Klachtencommissie medewerkers houd je je bezig met het snel, correct en onpartijdig afhandelen van klachten volgens wet- en regelgeving en het gezamenlijke klachtenreglement medewerkers van het CJG.
Lees meer
Afbeelding11111
Kerstgroet Voor iedereen fijne feestdagen en een heel goed nieuw jaar
Lees meer
wtkm-header-module-o1-1920-580
Week tegen Kindermishandeling De week is inmiddels achter de rug. De mishandeling vaak nog niet. Vandaar dat we alsnog waardevolle informatie met je willen delen.
Lees meer
kinderen.jpg
Bewegen en Plezier het 'Extra' aanbod van Goed Bezig Is sporten bij een sportvereniging niet mogelijk of heeft je kind extra aandacht nodig bij het sporten? Neem dan eens een kijken bij het aanbod van Goed bezig.
Lees meer
Dag van de Scheiding 2022
Dag van de Scheiding 2022 “Wij hebben allemaal een andere situatie. Een ander verhaal. Luister écht voordat je oordeelt en een stempel op ons plakt. Spreek over contactverlies als je praat over een situatie waarin een kind (even) geen contact meer heeft met één of beide ouders. In de politiek, bij de rechter, in de hulpverlening en in de media. Zeker als je niet weet wat er in ons omgaat en waarom we (even) geen contact hebben.”
Lees meer
Fact
FACT Jeugd Noord-Veluwe FACT Jeugd Noord-Veluwe
Lees meer
q4c cgj oldebroek 2022 2
Kwaliteitsonderzoek Q4C Twee ouders presenteren op een verassende, interactieve manier de uitkomsten van het Q4C traject aan het CJG.
Lees meer
Chat.jpg
CJG’s Noord-Veluwe vanaf 22 november ook bereikbaar via livechat! CJG’s Noord-Veluwe vanaf 22 november ook bereikbaar via livechat!
Lees meer
Week tegen de kindermishandeling.png
Blog: Kindermishandeling 15 t/m 21 november is het de Week tegen de kindermishandeling. Dichterbij dan je denkt.
Lees meer
blog foto.jpg
Blog: 'Anders ga jij toch vast lopend naar huis' “Anders ga jij toch vast lopend naar huis.” Dat zei ik tegen Kick toen ik met hem stond te wachten op zijn broer bij school. Dom natuurlijk. Heel even verloor ik mijn geduld en vergat
Lees meer
Presentatie Q4C 2021
Twee jongeren presenteren hun onderzoek aan het team van CJG Oldebroek. Vorige maand hebben deze twee meiden (te zien op de foto) hun onderzoek gepresenteerd aan het team CJG Oldebroek. Niet alleen waren er teamleden aanwezig, ook medewerkers van de CJG's uit de regio en de wethouder van de gemeente Oldebroek waren aanwezig.
Lees meer
Chat.jpg
CJG’s Noord-Veluwe vanaf nu ook bereikbaar via livechat! Vanaf 17 mei zijn we bereikbaar via de livechat! Je kunt ons op werkdagen tussen 19 en 21 uur via deze chat bereiken en je vragen stellen.
Lees meer
blog foto.jpg
Blog: Wat is een kwetsbaar kind? Deze vraag laat mij maar niet los de laatste tijd. Sinds 16 december zijn alle scholen dicht om het aantal corona besmettingen te laten dalen. In eerste instantie volgens mij ingegeven door het feit dat ouders veel meer naar kantoor blijven gaan dan tijdens de eerste lockdown in het voorjaar. Het is toch verschrikkelijk dat kinderen moeten leiden onder volwassenen die het thuiswerken niet zien zitten of door werk
Lees meer
icare logo
Beeldbellen met onze JGZ collega's De afgelopen periode zijn we in snel tempo gewend geraakt om online – via beeldbellen – contact met elkaar te hebben. Voor de jeugdgezondheidszorg blijkt het een mooie aanvulling op de ‘live-afspraken’ op het consultatiebureau.
Lees meer
Klok
Chatfunctie Veilig Thuis Veilig Thuis is nu ook in de avond bereikbaar tijdens de periode avondklok.
Lees meer
media.jpg
Q4C De Uitkomsten Ook in 2020 zijn er een aantal ouders aan de slag gegaan om de kwaliteit van ons werk onder de loep te nemen. Door andere ouders te interviewen hebben ze waardevolle informatie opgehaald. Lees hier het hele rapport.
Lees meer
foto blog Harderwijk.jpg
Blog: Wie het weet mag het zeggen September 2020 stond voor deur. Gelukkig bleef het zonnetje nog even flink schijnen, maar de vakantie (in eigen land) was toch echt voorbij. De eerste schooldag diende zich aan....
Lees meer
week van de opvoeding 3
Blog: 'Door de handreikingen van de oudercursus is de maaltijd weer een gezellig en leuk gezinsmoment' Blog: 'Door de handreikingen van de oudercursus is de maaltijd weer een gezellig en leuk gezinsmoment'
Lees meer
Q4C
Goede jeugdhulp maak je samen! Wij willen graag weten wat jullie vinden van het contact wat jullie, jij of je kind met het CJG hebt gehad.
Lees meer
media.jpg
WAT IS JOUW #SLIMMERCHILLEN-MOMENT? Zoek hier inspiratie om toch te kunnen chillen met jouw vrienden in coronatijd
Lees meer
Kindertelefoon
De kindertelefoon VOOR ALLES WAT JE BEZIGHOUDT IN DEZE CORONATIJD
Lees meer
balans digitaal.jpg
Meld u nu aan voor het nieuwe online ouderprogramma “Aan de Slag met Druk en Opstandig Gedrag”! Laat uw kind (4-12 jaar) vaak druk en/of opstandig gedrag zien? Kunt u in deze lastige tijd wat extra handvatten gebruiken voor de omgang met uw drukke en/of opstandige kind?
Lees meer
banner kind kleurpotloden.jpg
Wat als spanningen hoog oplopen door Coronavirus? Het zijn onzekere tijden. Niemand weet welke gevolgen het Coronavirus precies gaat hebben en hoe lang het gaat duren...
Lees meer
dialog-148815_960_720.png
Tips om over het Coronavirus te praten met je kind met autisme Zit jouw kind met autisme vol vragen en angsten over het Coronavirus? Pas deze tips dan toe en creëer weer rust...
Lees meer
Stage.jpg
Ervaring op doen als Jeugd- en Gezinswerker? Ben jij bezig met je studie Social Work en ligt je interesse bij het ondersteunen van gezinnen? Wil jij ervaring opdoen met getransformeerd werken? Wil jij een mooie uitdaging aan gaan binnen een gezellig en samenorganiserend team? Neem dan contact op met ons....
Lees meer
Schrijven
Omdat delen werkt! Wij zoeken jou, om een blog te schrijven over jouw ervaringen met opvoeden en opgroeien. Vind je het lastig om je verhaal onder woorden.....
Lees meer
113  Zelfmoordpreventie
Blog: Zelfmoord onder jongeren Zelfmoord is al jaren de belangrijkste doodsoorzaak onder jongeren. Een zwaar onderwerp waarbij jongeren, maar ook hun ouders en professionals zich vaak ongemakkelijk en machteloos bij voelen. We
Lees meer
FAC_logo2014_rgb_NOORD-VELUWE_blauw_pos01 (002).png
Jeugdzorgorganisaties bundelen krachten in FACT Jeugd Noord-Veluwe Vier jeugdzorgorganisaties werken vanaf februari samen in FACT Jeugd Noord-Veluwe. Het gaat om ’s Heeren Loo,...
Lees meer
baby_in_zitje_eten.jpg
22 weken-vaccinatie Vanaf 16 december 2019 is het mogelijk om binnen het rijksvaccinatieprogramma een kinkhoest vaccinatie te halen vanaf de 22ste week van je zwangerschap.
Lees meer
banner tienerjongen telefoon.jpg
Week tegen kindermishandeling Jij kunt het verschil maken. Zet de stap en durf te vragen. Jeroen is je voor gegaan. Check het filmpje.
Lees meer
Jeugddossier
Ben jij al bekend met het nieuwe jeugddossier? In het filmpje wordt uitgelegd wat het nieuwe jeugddossier is en hoe je deze kan gebruiken.
Lees meer
meisje_lachend_in_armen_vader.jpg
Blog september 2019// Van opa mag het wel…. Er kan wrijving ontstaan tussen ouders en grootouders als het aankomt op de opvoeding. Maar met een paar praktische adviezen zijn de meeste problemen heel goed te voorkomen.
Lees meer
Laptop
Vanaf 9 september starten we met het nieuwe jeugddossier! Het nieuwe jeugddossier is er voor alle kinderen uit de gemeente Oldebroek.
Lees meer
banner baby vader moeder.jpg
Baby in zicht Een baby! En dan?! De eerste levensjaren van een kind zijn heel belangrijk voor de band (hechting) tussen jou en je kind.
Lees meer
Flyer Nu Jij 2019.jpg
Oudertraining 'Nu JIJ' Het vinden van balans tussen zorg en eigen leven!
Lees meer
Waterval
Blog: De Supermarktsoap Sinds ik kinderen heb is een bezoekje aan de supermarkt een hele uitdaging. Waar ik vroeger binnen vijf of hooguit tien minuten weer bij de kassa stond met een kar vol boodschappen
Lees meer
Baby's
Centering Parenting Lijkt het je fijn om meer te weten over jouw baby, ontwikkeling en opgroeien? En om dit samen met andere ouders te beleven? Centering Parenting maakt dit mogelijk!
Lees meer
Kinderen
Jeugddossier Noord-Veluwe Vanaf 9 september is er een nieuw Jeugddossier voor alle kinderen op de Noord-Veluwe.
Lees meer
7dagenwaterhallenge
Blog: Een week lang water drinken! Uitdagingen ga ik niet snel uit de weg. Het houdt je scherp om af en toe uit je comfortzone te stappen, nieuwe ervaringen op te doen en te leren. Zo kwam een aantal weken geleden de #7dagenwaterchallenge van GA! Harderwijk op mijn pad.
Lees meer
Q4C
Jongeren presenteren hun onderzoek! Ben jij ook benieuwd naar de ervaringen van jongeren met het CJG Oldebroek en de tips die zij hebben voor de medewerkers? Kom dan 6 juni naar het Dorpshuis 'De Brinkhof'.
Lees meer
Hey het is oke
Praten over angst, paniek en somberheid helpt! Campagne VWS: "Hey het is okey"! maak somberheid, angst- en paniekklachten bespreekbaar. Dat helpt!
Lees meer
Schrijven
Gezocht: Schrijftalent! Het CJG Oldebroek is op zoek naar jongeren, ouders of professionals die het leuk vinden om een blog te schrijven over opvoeden & opgroeien. Heb jij schrijftalent en heb je wat te vertellen?! Laat het ons dan weten! De blog mag gaan over een thema die dus te maken heeft met opvoeden en opgroeien. Voorbeelden van dit soort thema's kan je vinden op onze website. Mocht je een idee hebben en een blog willen schrijven, stuur ons dan een e-mail naar: info@cjgoldebroek.nl. Dan nemen wij contact met je op!
Lees meer
banner kind spelend blokken.jpg
Blog maart: Een krachtig ouderinitiatief Je wordt moeder, voor het eerst. Een unieke ervaring. Spannend, omdat je niet weet hoe het moet.
Lees meer
echtscheiding
CJG Oldebroek zoekt vrijwilligers voor begeleide omgang! Ben je een betrokken burger en spreekt het jou aan om gescheiden ouders en hun kinderen te ondersteunen?
Lees meer
banner tienermeisje koptelefoon.jpg
Gezocht: toekomstige crisiskaartconsulenten In de regio Veluwe & Veluwevallei start de Stichting Herstelproces met een crisiskaartproject.
Lees meer
Nieuwsbrief CJG Oldebroek
Nieuwsbrief CJG Oldebroek voorjaar 2019 Er staat weer een gloednieuwe nieuwsbrief voor je klaar.
Lees meer
flyer
Help, mijn kind kan niet zonder Een cursus voor ouders en opvoeders met kinderen tussen de 12 en 23 jaar die problematisch alcohol drinken of te veel drugs gebruiken, overmatig gamen of gokken.
Lees meer
geeltje
Oproep van een ouder!! Als ouder van een zoon 16 jaar, bijna 17 met autisme zou ik graag in contact komen met ouders van normaal tot hoogbegaafde jongeren met autisme die zelfstandig willen wonen maar hierbij wel begeleiding nodig hebben, woonachtig in de regio Harderwijk e.o..
Lees meer
banner kind bellenblaas.jpg
BLOG // juni 2018 Thema 'Met je kinderen de zomer door' - Het einde van school nadert en vaak ben je als ouder die laatste weken druk met schoolreisjes, rapportgesprekken, juffendag of de wandelvierdaagse. En dan ineens is het zomervakantie...
Lees meer
Kindmonitor GGD
Kindermonitor Hoe gaat het met de kinderen in onze regio?
Lees meer
steun voor mekaar.PNG
Steun voor Mekaar Ben jij iemand die een steuntje wil geven? Of heb jij behoefte aan een steuntje in de rug?
Lees meer
banner meisje keuken ei.jpg
Blog: Erkenning Een vriendinnetje tegen onze dochter: mijn tand is er van de zomer uit gegaan. Ik denk dat ik ook pas in de zomer weer een nieuwe krijg…de logica van een kind.
Lees meer
wijdurventedelen
Wij durven te delen Kinderen. Ze groeien als kool. Je bent nog niet gewend aan de ene fase of de volgende dient zich al aan. Dat gaat niet altijd zonder slag of stoot. Elk kind heeft wel eens iets waarvan je
Lees meer
peuter_bij_speelgoedkist
Blog // april De lente is er… dus opruimen! Rondslingerende sokken, overvolle wasmanden, gestapelde afwas op het aanrecht en bergen niet opgeruimde lego. In veel huishouden een niet onbekend fenomeen. Maar….. wie doet wat? Hoeveel mag en kan je van je kinderen verwachten als het gaat om huishoudelijke klusjes?
Lees meer
Tip van een gescheiden moeder. Heb jij ook tips?
Tip van een gescheiden moeder. Heb jij ook tips? Tip van een moeder die zelf net in een scheiding terecht is gekomen: "Alle ouders in scheiding zouden dit boek moeten lezen". Of wij dat ook doorgeven. Heb jij ook tips? Laat het ons weten.
Lees meer
steun voor mekaar.PNG
Steun voor Mekaar Het CJG start met ‘Steun voor Mekaar
Lees meer
Blog leven met autisme schaap
Blog - Leven met autisme Een moeder deelt haar ervaringen die zij heeft opgedaan met haar zoon. Haar zoon is autistisch.
Lees meer
meisje_tiener_serieus.jpg
Stiefkind van de rekening Steeds meer bewustwording van de gevolgen voor het kind bij echtscheiding en bij samengestelde gezinnen. Hoe belangrijk om kinderen een stem te geven.
Lees meer
virtual reality bril
Video: Hoe is het om als 7-jarige getuige te zijn van huiselijk geweld? Tijdens de ‘week tegen kindermishandeling’ werd er een virtual reality activiteit georganiseerd in het Dorpshuis.
locourant.nl
_MG_9446 gelderloos.jpg
Wat doet een Jeugd en Gezinswerker? Voor de studenten op Hogeschool Windesheim is een filmpje gemaakt om eens een kijkje te nemen bij een Centrum Jeugd en Gezin.
Filmpje Windesheim
Heb je een vraag? Bel ons op 038 - 799 9008 of neem online contact op