Oproep van een ouder!!

Woon/zorgplek creëren 

Als ouder van een zoon 16 jaar, bijna 17 met autisme zou ik graag in contact komen met ouders van normaal tot hoogbegaafde jongeren met autisme die zelfstandig willen wonen maar hierbij wel begeleiding nodig hebben, woonachtig in de regio Harderwijk e.o.. 

De bedoeling is wanneer er voldoende ouders zijn we onze krachten kunnen bundelen en kijken wat de mogelijkheden zijn om in samenwerking met een zorgpartner en gemeente een nieuw wooninitiatief te realiseren, levensloopbestendig. 

Graag contact opnemen via mailadres: woonzorgplek@gmail.com  of Agnes van Groeningen 0341427584 

 

 

Woon/zorgplek 

Bij een normale ontwikkeling past dat jong volwassenen op een bepaald moment uit huis gaan om op zichzelf te gaan wonen. In principe past dit ook voor mensen met autisme. Echter, een deel van de mensen met autisme heeft levenslange ondersteuning nodig, ook op het gebied van wonen. Als ouder willen we een woonvorm creëren, levensloopbestendig, waar de jong volwassen, met zorg en begeleiding met hun beperking op het gebied van ASS (normaal tot hoogbegaafde intelligentie ) begeleid zelfstandig kunnen wonen in hun eigen appartement.   Zo kunnen deze jong volwassenen zo zelfstandig mogelijk, met specifieke steun, deel nemen aan het maatschappelijke leven.  Indien periodes van minder functioneren, is er ten behoeve van allen de mogelijkheid terug te kunnen vallen op begeleiding die direct (in de omgeving) aanwezig is, hetgeen een 24-uurs aanwezigheid noodzakelijk maakt. In de ogen van de ouders hebben ook jong volwassenen het recht om op zichzelf te kunnen wonen.