meisje_tiener_serieus.jpg meisje_tiener_serieus.jpg

Cursussen

We geven regelmatig cursussen over alles wat met opvoeden en opgroeien te maken heeft. Bijvoorbeeld over hoe je met emoties van je pittige peuter of puber omgaat. En voor kinderen en jongeren die lekkerder in hun vel willen zitten. Meedoen is meestal gratis.

Voor ouders
Centering Parenting

Lijkt het je fijn om meer te weten over jouw baby, ontwikkeling en opgroeien? En om dit samen met andere ouders te beleven? Centering Parenting maakt dit mogelijk!

Voor ouders
Baby in zicht

Een baby! En dan?! De eerste levensjaren van een kind zijn heel belangrijk voor de band (hechting) tussen jou en je kind.

Voor kinderen
Gedeeld verdriet

Ook kinderen rouwen, hoe jong ze ook zijn. Ze laten hun verdriet vaak zien in gedrag. In deze cursus werken kinderen van 8 t/m 12 jaar spelenderwijs aan omgaan met verlies.

Voor kinderen
Sociaal vaardiger met Kr8kidzz

Voel je je bij andere mensen niet zo op je gemak? Durf je niets te zeggen of te vragen? In deze training oefen je samen met andere kinderen om daar iets aan te doen.

Voor kinderen
Alles is anders

Zit je op de basisschool en zijn je ouders gescheiden? Misschien begrijp je niet waarom. Of denk je dat het jouw schuld is. Erover praten, tekenen en schrijven helpt.

Voor kinderen
Brussen spel- en praatgroep

Ontmoet kinderen die ook een broer of zus met een beperking of (chronische) ziekte hebben. Vertel je verhaal en doe samen leuke dingen.

Voor kinderen
Let op de kleintjes

Spelenderwijs met elkaar bezig zijn met alles wat te maken heeft met geweld of ruzie in huis. In deze groep gaat het elke keer over iets anders.

Voor ouders
Een nieuwe balans na (echt)scheiding

In 5 sessies leer je omgaan met alles wat er anders is na een scheiding. Zo werk je met zelfvertrouwen aan een goede balans tussen werk, gezin en ontspanning.

Voor ouders
Positief opvoeden

Opvoeden is leuk maar soms ook lastig. Wat doe je als je kind slecht luistert? Driftig of juist verdrietig is? Deze opvoedcursus geeft je dé tips.

Voor ouders
Online cursus positief opvoeden

Opvoedproblemen op tijd oplossen? Dat leer je in deze cursus die je gewoon thuis, op je pc of tablet kan doen.

Heb je een vraag? Bel ons op 038 - 799 9008 of neem online contact op