Goede jeugdhulp maak je samen!

Goede jeugdhulp maak je samen en daarom willen we graag weten wat jullie vinden van contact wat jullie, jij of je kind met het CJG hebt gehad. Sinds enkele jaren vragen wíj dat niet aan de ouders, maar bevragen ouders elkaar! Ouders vertellen andere ouders wellicht meer dan een professional en je hebt als ouders vaak goede ideeën waar wij niet opkomen. Zou jij daarbij willen helpen? Wil jij met andere ouders in gesprek over wat zij vinden van het CJG?

 

Wat ga je doen wanneer jij ouders vragen gaat stellen?

  • Je maakt met andere ouders een eigen vragenlijst, we noemen jullie de cliëntinspecteurs!
  • Je krijgt een korte training over hoe je vragen kunt stellen
  • Je gaat met andere ouders (alleen of in tweetallen) in gesprek om antwoord te krijgen op jullie vragen
  • Daarna ga je samen met de andere cliëntinspecteurs op een creatieve manier conclusies, tips en adviezen opstellen voor het CJG
  • Deze deel je met het team en andere geïnteresseerden. Hoe? Dat is aan jou en de andere clientinspecteurs!

Er is een onafhankelijke begeleider die de gesprekken begeleidt en jullie veel werk uit handen neemt. Daarnaast werven wij als CJG de ouders die geïnterviewd willen worden en zorgen wij ervoor dat jullie met deze mensen in contact komen.

We willen hiermee starten in mei. In overleg zullen we bespreken of dat, in verband met de Corona-maatregelen, via digitale kanalen (bv Skype-bijeenkomsten) kan, of dat we wachten tot we elkaar weer ‘live’ kunnen ontmoeten.

In een periode van ongeveer 3,5 maand ben je er ongeveer 24 uur mee bezig. Daar staat een waardering van 70,00 euro tegenover, je leert veel en hebt een waardevolle bijdrage aan een goed functionerend CJG in jouw gemeente.

 

Meedoen, maar anders? Je wilt graag je ervaring delen? Dat is ook zeer welkom!

Naast cliëntinspecteurs hebben we ook ouders nodig die ervaring hebben met het CJG en bereid zijn om geïnterviewd te worden door andere ouders. Dit gesprek zal ongeveer 30 minuten duren.

Heb je belangstelling, wil je meedoen of nog wat meer informatie, dan kun je bellen of mailen met;

 

Wendy Klomp                                                                         

w.klomp@cjgoldebroek.nl

0613967706

 

Suzan de Weerd

s.deweerd@cjgoldebroek.nl

0613967717