Corona en niet naar school, hoe ga je daar thuis mee om?

Er komt als ouder  veel op je af nu de scholen dicht zijn tot in ieder geval 28 april en de meivakantie die daarop volgt. Thuis werken en kinderen die begeleiding nodig hebben bij hun schoolwerk. Maar ook kinderen en pubers die zich vervelen, vragen stellen en informatie willen. Deze periode vraagt veel van je geduld en oplossend vermogen. Je zoon of dochter moet ook wennen aan de nieuwe situatie. Het gedrag kan daardoor anders kan zijn dan je gewend bent.  

Omdat richtlijnen de laatste tijd steeds worden vernieuwd, geven we je tips van websites die goede informatie bieden en die geactualiseerd worden volgens de laatste richtlijnen.  

Intussen kun je, net als anders, voor al je vragen over opgroeien, opvoeden en gezondheid van je kind terecht bij het Centrum voor Jeugd en Gezin, telefoonnummer 038 7999008.

Interessante websites Wil je meer tips over hoe je om kunt gaan met deze situatie waarin de kinderen thuis zijn? Kijk dan bijvoorbeeld eens op de website van Stichting Opvoeden Nederland en de website van het Nederlands Jeugd Instituut (NJI). Op onderstaande links vind je specifiek informatie over opvoeden in tijden van het coronavirus.  

media.jpg

Chatten via JOUWGGD
Je zoon of dochter (vanaf ca 13 jaar) kan informatie over het coronavirus vinden op de jongerenwebsite www.JouwGGD.nl . Hij of zij kan anoniem chatten en vragen stellen aan een jeugdverpleegkundige. Dit kan elke werkdag van 14.00-22.00 uur. En in de weekenden is de chat beschikbaar van 18.00-20.00 uur. Stimuleer jouw zoon/dochter om hier naar te kijken. 


Jouwggd.jpg

Praat erover met anderen
Het is begrijpelijk als het even teveel wordt in deze situatie. Praat erover met anderen en geef jezelf wat lucht.  En vergeet ook niet dat je als ouder altijd goede afwegingen probeert te maken en het beste wilt voor je kind. Door je gezonde verstand te gebruiken en de richtlijnen van het RIVM op te volgen maken we er met elkaar het beste van. 

Contact.jpg

Contact met het Centrum voor Jeugd en Gezin
Heb je toch nog vragen of wil je even met de jeugdverpleegkundige of een jeugd- en gezinswerker praten? Dan kan dat! Je kunt mailen met info@cjgoldebroek.nl of bellen met 038 7999008.  

Chatten met de GGD
Iedere werkdag tussen 19.00-21.00 kun je chatten met een jeugdverpleegkundige van GGD Noord- en Oost- Gelderland. Je kunt hier terecht als je vragen over opvoeden, opgroeien en gezondheid. 

Klik hier voor de chatdienst

Het effect van zeep #handenwassen
In deze tijd is handen wassen ontzettend belangrijk. Hoe leg je dat nu eenvoudig aan je kind uit? Bekijk onderstaande video en probeer het thuis ook.